DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

ANTALYA Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 19:41
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Seçim zamanı görüyorsunuz, bol keseden atma başladı. Son dönemde, etrafımıza ve bazı ülkelerde popülizmle iş başına gelen iktidarlar oldu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Seçim zamanı görüyorsunuz, bol keseden atma başladı. Son dönemde, etrafımıza ve bazı ülkelerde popülizmle iş başına gelen iktidarlar oldu. Bizim siyasi partilerin liderleri de bunu görünce bol sallamaya başladı. Ama bizim insanımız enayi değil. Bizim milletimiz bunları yutmaz” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya’nın Akseki ilçesi Cevizli Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Ziyarette konuşan Bakan Çavuşoğlu, dünyanın birçok ülkesine ziyaret gerçekleştirdiklerini, ataların bıraktığı eserlere sahip çıktıklarını söyledi.
Gelire göre oranlandığında insani yardımlarda dünyanın birinci ülkesi olduklarının altını çizen Çavuşoğlu, miktar olarak ise Amerika ve İngiltere’den sonra dünyada üçüncü sırada olduklarını kaydetti.
Her yıl 1.7 milyar dolar insani yardım yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, 3.5 milyar dolarlık da kalkınma yardımı yaptıklarını belirtti.
Gelecek yıl Birleşmiş Milletler'in ilk defa düzenleyeceği İnsani Zirve’yi İstanbul’da yapacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye’nin yaptığı yardımlarla bugün dünyanın en saygın ülkelerinden biri olduğunu işaret etti.
Türkiye’nin çok daha iyi noktalara geleceğini dile getiren Çavuşoğlu, “Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar olabilir. Ülkemiz büyüdükçe bundan rahatsız olanlar olabilir. İstanbul’a yapılan havalimanında, THY’nin büyümesinden rahatsız olanlar olabilir. Dünyada THY bir numara oldu, saygın bir markamız. Dünyada 228 temsilciliğimiz oldu. Son beş yılda 50 tane büyükelçilik temsilcilik açtık. Dusseldorf’a en büyük elçiliklerimizden birini açtık. Somali’ye en büyük büyükelçiliğimizi yapıyoruz. Somali’nin başkentindeki duble yolu yaptık. 10 bin konutu da yapacağız. Bu sene büyükelçilik temsilcilik sayımızı 241’e çıkarak dünyada 5. sıraya çıkacağız. Dünyanın her kıtasına büyükelçilik açıyoruz. Dünyanın her yerine THY ve TİKA ile gidiyoruz. Kızılay ve AFAD ile gidiyoruz” diye konuştu.

"BOL KESEDEN ATMA BAŞLADI"
Çavuşoğlu şöyle devam etti:
“Bunlardan rahatsız olanlar olabilir. Ama hedeflerimiz büyük. Yeni Türkiye ile birlikte bugün yaptığımız hizmetlerin çok daha fazlasını ekleyeceğiz. Seçim zamanı görüyorsunuz, bol keseden atma başladı. Son dönemde, etrafımıza ve bazı ülkelerde popülizmle iş başına gelen iktidarlar oldu. Bizim siyasi partilerin liderleri de bunu görünce bol sallamaya başladı. Ama bizim insanımız enayi değil. Bizim milletimiz bunları yutmaz. Daha önceki yıllarda bu tür vaatlerle başa gelenlerin neler yaptığını, yapamadığını bilir. O vaatlerle iş başına gelen iktidarların hiçbir şey yapamadığı gibi ülkenin ekonomisini de daha kötüye gidiyor. Biz ise ne aldatan ne aldanan olduk. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmiyoruz.”

"2 MİLYON SURİYELİYİ ÜLKEMİZDE AĞIRLIYORUZ"
Türkiye’nin çevresinde yönetilemeyen birçok ülke olduğunu aktaran Çavuşoğlu, “Suriye’ye bakın kaos. 2 milyon Suriyeliyi ülkemize ağırlıyoruz. Bazı siyasi liderler diyor ki 'biz onları göndereceğiz.' Bir de sosyal demokrat, halkçı geçiniyoruz diyorlar. İnsanda vicdan olur. Bu insanlar ölümden kaçtı. Rejimden ve terör örgütlerinden kaçtı. 6 milyar dolarlık bütçemize yük olabilir. Bu insanları gönderirsek, zulüm altındaki insanları görmezsek, biz Türklüğümüzden, Müslümanlığımızdan utanmalıyız. Bu insanlar ölümden kaçıyor. İktidara gelemeyince bu atmaların, tutmaların,hayali vaatlerde bulunmanın sebebi de iktidara gelemeyecekler nasıl olsa, o yüzden ne kadar atarsak atalım. Ama bu millete hakarettir. Bu milletin aklıyla, zekasıyla alay etmektir” diye konuştu.
Bakan Çavuşoğlu, ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.