CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : 400'ü VERİN

ANTALYA HABER Haber Girişi : 30 Nisan 2015 21:14
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN : 400'ü VERİN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon hükümetlerinin ülkeyi hep geriye götürdüğüne vurgu yaptı ve ‘400 vekil’ çağrısını yineledi. Erdoğan, "Kime verecekseniz verin ama 400’ü verin" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı ile ATO Congresium’da bir araya geldi. Şoför esnafına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de işlenen Özgecan Aslan cinayetine değinerek, “Geçtiğimiz aylarda hepimizi derinden yaralayan bir Özgecan hadisesi yaşandı. Bu genç kızımız alçakça bir cinayete kurban gitti. Bunun münferit bir olay olduğunu biliyorum. Cani, canidir, caninin mesleği olmaz, eğitimi olmaz, sıfatı olmaz. Özgecan’ın katili başka bir mesleğin mensubu da olabilirdi. Bu konuda şoför esnafımıza, şoför esnafımıza yöneltilen eleştirileri doğrusu son derece haksız ve insafsız buluyorum. Ama bu olayı bir vesile olarak değerlendirerek şoför esnafının içindeki mesleğin adabına, ahlakına uygun davranmayanları çürük elmaları ayıklamanız gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde yine şoförlerimize yönelik terbiyesizce ifade edeler içeren tweetler atan bir hanımefendi yazarın hezeyanlarına şahit olduk. Kendince şoför esnafının ‘kitap okuru’ olmadığı iddiasından hareketle onlara hareket eden bu zihniyeti de huzurlarınızda kınıyorum. Mesleğinizin itibarını attırmak başka hiç kimsenin değil sizin elinizde. Hani sevgili Orhan Gencebay’ın bir şarkısında çok güzel şekilde ifade ettiği gibi, ‘Ben toprağın sinesinde insan denilen bir canım. Hem düşünür, hem severim. Budur taştan farklı yanım. Her maddenin zerresini bedenimde taşıyorsam ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.’ Sizlerin insanlığınızla insan olduğunuzu biliyorum. Bu konuda size güveniyorum. Sizler bu milletin adeta büyükelçileri, misyon şeflerisiniz. Çünkü aracınıza binen herkese sizler ahilik kültüründen gelen o incelikleri anlatıyorsunuz. Herkesin de sizlere ve yaptığınız işe saygıyla yaklaşmasını bekliyorum” diye konuştu.

"400’Ü VERİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon hükümetlerinin ülkeyi hep geriye götürdüğüne, Türkiye’nin yükselişe geçtiğini dönemlerin ise hep tek başına iktidarlarda olduğuna vurgu yapıp ‘400 vekil’ çağrısını yineledi. Erdoğan, "Gelin, Türkiye’nin istikrarlı gidişini kalıcı hale getirelim. Ben cumhurbaşkanı olarak her partiye eşit mesafedeyim. Kime verecekseniz verin ama 400’ü verin" dedi.

’PARALEL YAPI’ KIRMIZI KİTAP’TA

Erdoğan, dün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, paralel yapının Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin girmesiyle ilgili tavsiye kararı aldıklarını ve bu kararı Başbakanlığa gönderdiklerini de ekledi.

“ARTIK MOTORU TEKLEYEN,KAPORTASI DÖKÜLEN, HER TARAFINDAN SES GELEN BU ARABAYLA YOLUMUZA DEVAM EDEMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa ile ilgili olarak, “Artık motoru tekleyen,kaportası dökülen, her tarafından ses gelen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz. Hele birde bu arabanın benzini, mazotu, gazı bitmek üzereyse onunla en fazla yakındaki bir akar yakıt istasyona gidebilirsiniz. Zorlarsanız yolda kalırsınız. Türkiye şuanda her tarafı dökülen ve yakıtı da bitmek üzere olan bir sistemle yoluna devam etmeye çalışıyor. Araba beni değiştir diye adeta bağırıyor, yakıt lambasının ışığı da epey oldu” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı ile ATO Congresium’da bir araya geldi.

Şoför esnafına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bundan sonraki hedefine ancak yeni anayasayı hazırlayarak ve başkanlık sistemini geçerek ulaşabileceğini ifade etti.
“Sanıyorlar ki Tayyip Erdoğan bunu kendisi için istiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimiz faniyiz benim böyle bir derdim yok. Bizim geleceğe yönelik bir hayat garantimiz olabilir mi? Hepimizin gideceği yer kara toprak. 2 metre 2.5 metreküp bir yer oraya bizi gelip defnedecekler. Kimse ‘Cumhurbaşkanı niyetine demeyecek’, ‘Başbakan niyetine demeyecek.’ ‘Er kişi niyetine’ diyecek, oraya koyacaklar, çekip gidecekler. Eğer bu kubbede hoş bir seda bırakmışsak ne mutlu bize” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşması üzerine salonda bulunan şoför esnafı, “Bu millet seninle gurur duyuyor” diye bağırdı.
Bugün var olduklarını ve yarın yok olacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmaya ahdin olması gerektiğinin altını çizdi.

“KAPORTASI DÖKÜLEN BU ARABAYLA YOLA DEVAM EDEMEYİZ”
Kendilerinin göremese bile torunların bunu görmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz eğer bu adımları atmazsak çocuklarımız, torunlarımız yarın bizden davacı olur. Bu dünyada olmazsa öteki dünyada olur. Başkanlık sistemi Türkiye’nin akıntıya karşı kürek çekmeye çalışmak yerine akıntının gücünü arkasına almasının adıdır. Artık motoru tekleyen,kaportası dökülen, her tarafından ses gelen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz. Hele birde bu arabanın benzini, mazotu, gazı bitmek üzereyse onunla en fazla yakındaki bir akar yakıt istasyona gidebilirsiniz. Zorlarsanız yolda kalırsınız. Türkiye şuanda her tarafı dökülen ve yakıtı da bitmek üzere olan bir sistemle yoluna devam etmeye çalışıyor. Araba beni değiştir diye adeta bağırıyor, yakıt lambasının ışığı da epey oldu. Onun için 7 Haziran seçimleri Türkiye için en yakıt akaryakıt istasyonu vazifesi görecektir. Hemen ardından da sistemi değiştirip yani arabaya yenileyip 2023 hedeflerimize doğru tam gaz devam etmeliyiz. Türkiye yolda kaldığında sanmayın ki bu muhalefet partileri el atıp itecekler. İnan etmezler. Tam aksine işte yurt dışında her yerde gidip Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Onlar ancak geçmişte olduğu gibi sıkıntı anında sıvışıp ortadan kaybolmayı bilirler. Yükü sırtlanacak yine milletimiz olacak. Yine sizler, bizler olacağız. Onun için yeni Türkiye’yi inşallah sizlerle birlikte, milletimizle birlikte inşa edeceğiz.”

“ASGARİ ÜCRET AÇIK ATTIRMAYA ÇIKTI”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriyelileri göndereceğim” açıklamalarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde asgari ücretin açık attırmaya çıktığını vurguladı.
Bölücü örgütün oyuncağı durumundaki birilerinin yine Ermeni iftiralarının sözcülüğünü yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hele bir durun bakın bu memleket sahipsiz değil. Bu milletin hafızası 1999’lı yılları unutmuş değil. Siz eski Türkiye’ye ram olabilirsiniz. Eski Türkiye’nin sevdalısı olabilirsiniz ama milletimiz eski Türkiye’nin ne olduğunu çok iyi biliyor. Artık hiç kimse bu milleti hastane kuyruklarında nöbete geri döndüremez. Hatırlıyoruz demi o günleri? SSK’nın başında kimin olduğunu iyi biliyorsunuz demi? Doktorun verdiği reçete ile ilaçları alamadığımız günleri hatırlıyorsunuz demi? Bırakın hastanede o gün muayene olmayı bir röntgen filmi çektire bilmek için o ilkel aletlerde 7-8 ay sonrası gün verildiğini hatırlıyorsunuz demi? Şimdi böyle bir var mı? İstediğimiz hastaneye gidiyor muyuz, ilaçları istediğimiz eczaneden alıyor muyuz, yetmedi şimdi şehir hastanelerimizi kuruyor muyuz? Biz ‘halk içinde muteber yok nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ diyerek yola devam ettik. Okul kapılarından göz yaşları içerisinde geri çevrilen kızlarımızın görüntülerini bir daha asla tekrarlatmayacağız. O başörtülü yavrularımıza o okulların kapısında nasıl zulmettiklerini biliyorsunuz demi? Bende öyle bir babayım da onun için bunu söylüyorum. Çünkü benim kızlarımda okulların kapısından maalesef geri çevrildiler. Başörtülüysen bu ülkede maalesef ‘öz yurdunda, öz vatanında parya’ dediler. Emeklinin, çiftçinin, sanatkarın, dulun, yetimin, garibin hakkını kimseye gaspettirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BENİM EN BAŞTA GÖREVİMDİR”
Cumhurbaşkanı makamında olduğu için yan gelip yatacak halinin olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumluluğunun gereğini yerine getireceğine dikkat çekti.
“Artık Cumhurbaşkanlığı makamında vesayetin muhafızı değil milletin bizzat kendi eliyle yetki verdiği kendi temsilcisi var” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milletin, bu ülkenin kazanımlarını savunmak benim en başta görevimdir. Bu milletin tarafında olmanın, milletin yanında olmanın en başta gelen şartıdır. Ben herhangi bir partinin tarafında değilim. Tercihim vardır o ayrı bir konu ben milletin tarafındayım. Bu görevimi yapmaktan sonuna kadar asla çekinmedim, çekinmeyeceğim” dedi.