BAŞKAN ERDOĞAN

ANTALYA Haber Girişi : 27 Şubat 2019 10:15
BAŞKAN ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir televizyon kanalı tarafından AK Parti Genel Merkezi'nden gerçekleştirilen yayında, yerel seçimler, Suriye’deki gelişmeler başta olmak üzere Avrupa Birliği, ABD ve Rusya ile ilişkiler ...

Programın başında kendisi için hazırlanan videoyu izleyen Erdoğan, “Beni duygulandırdınız” diyerek hayat serüvenini anlattı. Erdoğan, “Doğduğum yerden arkadaş çevrem, bizim o dönemlerde imam hatip mezunları direk üniversiteye girme imkanına sahip değildi. Lise fark imtihanına girip bir üniversiteye geçme imkanınız vardı. Ben de Eyüp Lisesinde lise fark imtihanına girdim. Biz imam hatipte okuduğumuz derslerden bir de Eyüp Lisesinde fark adı altında bir imtihana girdik.

Ondan sonra üniversite hayatımız başladı. Marmara Üniversitesi İktisat ve Ticaretten mezun olduk. Bu arada sürekli olarak STK'larda görevim var. Parti gençlik kollarından sonra ana kademeye geçme oldu. Devam eden bir siyasi süreç oldu. İstanbul'da 1985 yılında il başkanlığı görevine geldim. O zaman Refah Partisi dönemi. O süreç İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum ana kadar devam etti. Belediye Başkanı olduğumdan itibaren renkli bir hayat cezaevine giren kadar devam etti. Cezaevinde 4,5 ay yattık, çıktıktan sonra partimizi kurduk. 16 ayda tek başımıza iktidar olduk. Yüzde 34,4 gibi bir oy ile parlamentoya iki parti girdik o zaman. Bu bize parlamentoda yüzde 63 gibi bir milletvekili sayısını getirdi. Böyle bir mücadele ile geçen bir süreç oldu. Bu sürecin içinde babamın vefatı 1987, ama siyasi hayatımızın içinde devam ederken bu oldu. Ardından validemin 2011'de vefatı var.