BAŞBAKAN'DAN TERÖRÜ LANETLİYORUZ VURGUSU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Ağustos 2016 21:57
BAŞBAKAN'DAN TERÖRÜ LANETLİYORUZ VURGUSU
Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantı sonrası yaptığı açıklamada terörle mücadele vurgusu yaparak, 'Bölge insanının terör örgütünden beklentisi yok.Vatandaşlarımız bizi bunlardan kurtarın diyor.Türkiye'nin önünde güzel günler var'
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Bir kez daha terörü, teröristleri ve terörizmi lanetliyorum. Bu terör saldırısında çocuk olan, 29 tane çocuk, neyin ne olduğunu bilmeyen daha hayatının baharına bile gelmemiş çocukları kullanarak katleden o alçak terör örgütlerini en ağır kelimeyle lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz, milletimizin acısını paylaşıyoruz. Bu sabah resmi konutta CHP ve MHP Genel Başkanları ile bir araya geldik. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sürecinde başlattığımız dayanışma ve işbirliğinin ülke menfaatleri, Türkiye'nin geleceği konusunda o günden bugüne kadar büyük bir kararlılıkla iyi niyetle devam ediyoruz. Yenikapı'da yaşanan ve Türkiye'ye yeni kapılar açan birlik, uzlaşma ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde, iç ve dış sorunlarını kolayca aşmasında beraber hareket etmek, tabiatıyla milletimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlıyor. Bu sabahki toplantıda sayın genel başkanlara ülkemizin başını ağrıtan birkaç temel konuda bilgi verme fırsatı bulduk. Özellikle uzun süreden beri devam etmekte olan PKK terörüyle yaptığımız mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonraki hareket tarzımızı anlatma fırsatı bulduk ve bazı detayları da kendileriyle paylaştık" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bunun yanısıra Türkiye, Suriye ve Irak'ta uzun süreden beri devam eden istikrarsızlık nedeniyle büyük bir zorlukla karşı karşıya. Bin 200 kilometrenin üzerinde Irak ve Suriye'yle ortak sınırımız var. Buradaki istikrarsızlığın Türkiye'ye taşınması anlamında yaşanan gelişmeler var. Bundan sonraki hareket tarzımızı da paylaşma fırsatı bulduk. Suriye konusunda bundan sonraki süreç için neler yaşanabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk."