BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

ANTALYAHABER.COM.TR Haber Girişi : 23 Nisan 2017 16:32
BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz hain darbe girişimine işaret ederek, "Milletin kararlılığı darbecilere darbe indirmiştir. Birlik ve beraberlik içinde ülkemizin ve milletimizin beklentisi doğrultusunda demokrasimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de 23 Nisan özel oturumunda yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanım, TBMM'nin değerli başkanı, sayın milletvekilleri, değerli misafirler, milli iradenin tecelli ettiği TBMM'nin açılışının 97. yıldönümü vesilesiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu güzel günün mübarek Miraç gecesine denk gelmesi ayrıca bizi mutlu etmiştir. Sizlerin ve aziz milletimizin mübarek Miraç gecesini de tebrik ediyorum. Milli iradeyi hakim kılarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için TBMM açılışından bugüne kadar başta ilk Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Meclis çatısı altında çalışanlardan vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara ülkemiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Meclisin açılışının 97. yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Yıldırım, "Bugünü çocuklara bayram olarak armağan eden bir ülke olmanın aynı zamanda gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın milletimizin değerlerine sahip çıkarak, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür olarak ve özgüvenleri yüksek bir şekilde yetişmesini arzu ediyoruz. Onların milli iradeye her şartta sahip çıkmalarını, daha demokratik, daha özgür yarınları inşa etmelerini arzu ediyoruz. Bu yolda önemli mesafe aldığımızı da ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlerini, hakkıyla anlayabilmek için 97 yıl önceki zor şartları hatırlamamız gerekiyor. Unutmayalım ki TBMM'nin kurulduğu o günlerde yurdumuzun birçok yerleri işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, ülke fakru zaruret içerisindeydi. Bu şartlar içerisinde tek umut veren tek şey, milletimizin gönlünde canlı ve dipdiri olan bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiydi. Bu aşk ve sevgiyle vatanın dört bir yanından gelen milletvekillerinin katılımıyla 23 Nisan 1923'te Meclisimiz heyecanla, umutla ve dualarla açıldı" şeklinde konuştu.

TBMM'nin açılışının egemenliğin millete ait olduğunun ve milli iradenin üstünlüğünün ifadesi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Milli mücadelemiz Meclis öncülüğünde Gazi Mustafa Kemal liderliğinde bir halk mücadelesidir. Meclisimiz, bu mücadeleyi başarıyla yürüterek Cumhuriyeti kurmuştur. Devlet kuran Meclisimiz, dünyadaki tek Gazi Meclistir. Meclis, 97 yıl önce olduğu gibi bugün de tam istiklalimizin, aydınlık geleceğimizin ve millet olarak bir arada yaşama kararlılığımızın teminatı olarak yaşamaya devam ediyor. Milli egemenlik, demokrasi ile alakalıdır. Milli iradeyi zayıflatmaya yönelik bütün girişimler gayri meşrudur. Halk iradesini yok sayarak demokratik rejimin kesintiye uğratılması maalesef milletimize acı bedeller ödetmiştir. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan gibi açık ve örtülü müdahalelerin yaşattığı acılar hala zihnimizdedir. Milli egemenliği çiğnetmemek, Meclisin hukukunu ve milletin egemenliğini korumak bu yüce Meclisin, hepimizin görevidir" diye konuştu.