ARJANTİN FİNALDE

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 10 Temmuz 2014 10:58
ARJANTİN FİNALDE
2014 Dünya Kupası yarı final maçında Hollanda ile Arjantin karşı karşıya geldi. 90 dakika 0-0'lık skorla tamamlanırken, uzatmalarda da eşitlik bozulmadı. Penaltı atışları sonunda Hollanda'yı 4-2 mağlup eden Arjantin finalde Almanya’nın rakib
Arena de Sao Paulo’daki mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetti. Bu önemli karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. İlk yarının başlarında iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Hollanda ve Arjantin’in ataklarından ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda da iki takımın atakları sonuçsuz kalınca karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca kazananı penaltılar belirledi. Penaltı atışlarında Hollanda'dan Ron Vlaar ve Sneijder topu filelerle buluşturamayınca Arjantin rakibine 4-2 üstünlük sağlayarak adını finale yazdırdı. Bu sonuçla Arjantin, finalde Almanya'nın rakibi oldu.

2014 Dünya Kupası finali Pazar günü TSİ 22.00'de Almanya ile Arjantin arasında oynanacak.

Öte yandan Cüneyt Çakır, karşılaşma boyunca sergilediği başarılı performansla otoritelerden tam not alırken, Türkiye'nin de gururu oldu. Ayrıca Hollanda’da Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli Dirk Kuyt maçın başından sonuna kadar forma giydi.