ANTALYA’NIN İLK HAVACILIK OKULU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 06 Eylül 2014 17:17
ANTALYA’NIN İLK HAVACILIK OKULU
Antalya'nın ilk havacılık okulu Özel Altın Kanatlar Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kundu'da açıldı.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Özel Altın Kanatlar Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni açtı.
Antalya’nın Kundu bölgesinde gerçekleştirilen açılışa Vali Öztürk’ün yanı sıra Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, havacılık okulunun kurucularından Yardımcı Doçent Doktor İbrahim Balık ve eğitim camiasından davetliler katıldı.
Vali Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmek için tasarlanmış eğitim kurumunun ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığı zaman Türkiye’deki teknik eğitim okullarıyla ilgili oranın çok düşük olduğunu belirten Vali Öztürk, “Açılacak diğer teknik eğitim okulları ile bu açık kapanacaktır. Havacılık sektörü çok gelişiyor ve her yıl 70 milyondan fazla insan uçuyor. Bu tür okullar büyük önem arz etmektedir” dedi. Vali Öztürk, konuşmasının sonunda okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise eğitimde başarıyı yakalamak için okullardaki fiziki yapının önemli olduğunu belirterek, Antalya’daki özel meslek liselerinin sayısının yeterli olmadığını ve yeni okulların açılmasıyla bu açığın gelecekte kapanacağını dile getirdi. Gülay, “İnşallah çocuklarımız burada güzel bir şekilde yetişecek ve genel geçer bir meslek öğrenecekler” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Öztürk, kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirerek okulda incelemelerde bulundu.