ANTALYA’DA TEKNELER BATTI DALGALAR 30 METREYİ AŞTI

ANTALYA Haber Girişi : 13 Ocak 2015 21:30
ANTALYA’DA TEKNELER BATTI DALGALAR 30 METREYİ AŞTI
Antalya'da, saatteki hızı 145 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Yat limanında balıkçı tekneleri batarken limanda oluşan dev dalgalar 30 metreyi aştı.
Antalya'da, saatteki hızı 145 kilometreye ulaşan fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Yat limanında balıkçı tekneleri batarken limanda oluşan dev dalgalar 30 metrelik falezleri aştı.
Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden şiddetli rüzgar ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar elektrik tellerini koparınca kentin birçok noktasına elektrik verilemedi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Kentin bazı ilçelerinde ev ve işyerinde su baskınları oluşurken yağmur ve fırtına nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

TEKNELER BATTI
Antalya'nın yat limanında balıkçılar fırtınada zarar gören teknelerini kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Denizde oluşan dev dalgalar nedeniyle yat ve tekneler zarar gördü. Balıkçı Bekir Ada, teknelerinin batmaması için çaba sarf ettiklerini ancak arkadaşlarına ait 3 teknenin battığını söyledi. Batan teknelerden bazılarının burun kısmı su yüzeyinde kalırken bazılarının kırılan parçaları su yüzeyine çıktı. Limanda dev dalgaları izleyen bir turist kafilesi şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı turistler şemsiye ile yağmurdan korunurken bazıları yağmurlukla korundu.

DALGALAR 30 METREYİ AŞTI
Kaleiçi Yat Limanı’na kıyı olan falezler dev dalgalardan nasibini aldı. Şiddetli fırtınayla yükselen dalgalar yüksekliği 30 metreyi aşan falezlerin üzerinden aştı. Falezleri döven dev dalgaların oluşturduğu görüntüler fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi.
Fırtına ve yağışın akşam üzeri şiddetini düşüreceği öğrenildi.