ANTALYA’DA KORKUNÇ İDDİA !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 03 Ağustos 2014 11:37
ANTALYA’DA KORKUNÇ İDDİA !
Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hayvan barınağında 2009-2014 yılları arasında 4 bin kedi ve köpeğin iğneyle uyutularak öldürüldüğünü iddia etti.
Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hayvan barınağında 2009-2014 yılları arasında 4 bin kedi ve köpeğin iğneyle uyutularak öldürüldüğünü iddia etti. Olayı protesto eden dernek yönetimi, konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem CHP'li Başkanı Mustafa Akaydın’ı sorumlu tuttu.

ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA YAKILMIŞ
Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şubesi üyeleri ve bir grup hayvansever Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykeli önünde olayı protesto amacıyla bir araya geldi. Tamamına yakını kadınlardan oluşan 80 kişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem CHP'li yönetiminin, Antalya Kepez ilçesindeki hayvan barınağında sokaklardan toplattıkları kedi ve köpekleri uyutarak öldürdüklerini iddia etti. Beş yılda 4 bin kedi ve köpeğin hayatına son verildiğini belirten dernek yönetimi, öldürülen hayvanların yakılarak yok edilmesi için bir de krematoryumun barınağa yerleştirildiğini öne sürdü.

RAPOR DİKKATE ALINMADI
Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kıraç, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Akaydın tarafından yönetildiği tarihlerde defalarca rapor hazırlayıp sunduğunu ve uyarılarda bulunduklarını söyledi. Kendilerinin yönetim tarafından dikkate alınmadığını anlatan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "2009- 2014 yılları arasında 4 bin kedi ve köpek belediyenin sahipsiz hayvan barınağında öldürülmüştür. Bu konuda CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı defalarca uyarmamıza, rapor hazırlayıp sunmamıza rağmen ciddiye alınmadık."
Barınakta büyüklü küçüklü aynı kafese konulan köpeklerin birbirlerini parçaladığını söyleyen Kıraç, sözlerine şöyle devam etti: "Köpek ve kedi ölümleri o kadar arttı ki bir süre sonra barınağa bir morg ve ölen hayvanları yakmak içinde bir krematoryum getirdiler."

HAYVAN HAKLARI DERNEKLERİNE GÖNDERME
Antalya’da büyük bir katliam olduğunu söyleyen Kıraç, hayvan hakları derneklerinin, iddiaların karşısında CHP'li belediye başkanı olduğu için sessiz kaldıklarını anlattı. Derneklere göndermede bulunan Kıraç, "Katliamların ortaya çıkmasından sonra bazı derneklerin sessiz kalması dikkat çekicidir. Bunun nedeninin ölümlerin CHP'li belediye zamanında olması mıdır?" dedi.
Açıklamanın ardından dağılan grup 4 Ağustos Pazartesi günü mahkemeye başvuracaklarını bildirdi.