ANTALYA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

ANTALYA Haber Girişi : 09 Ocak 2015 09:32
ANTALYA’DA ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ
Antalya’nın Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde yer alan Gebizli ve Kızıltoprak Mahallelerinde sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasından dolayı mahalle sakinleri CLK Akdeniz Elektrik'i protesto etti.
Antalya’nın Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde yer alan Gebizli ve Kızıltoprak Mahallelerinde sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasından dolayı mahalle sakinleri CLK Akdeniz Elektrik'i protesto etti. Son 2 hafta içerisinde günde 6-7 saati bulan elektrik kesintilerinin yaşandığını dile getiren mahalle sakinleri soğuk hava sebebiyle hastalarının ve bebeklerinin mağdur olduğunu, klima ve elektrik sobası kullanamadıklarını belirterek buna biran önce çözüm bulunulmasını istediler.
“ELEKTRİK KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Gebizli Mahalle Muhtarı Kenan Akbaba elektrik kesintilerinin önceden haber verilmesi durumunda önlem alabileceklerini söyledi. Akbaba, “Mahallenin yeni yapılaşmasından dolayı elektrik kesintileri yaşanıyor. Çalışmalarında yavaş işlemesinden dolayı da mağdur oluyoruz. Soğukların da ani gelmesi ile aşırı yüklenmeden dolayı kabloların zaman zaman patladığını görüyoruz. Gelen ekipler yetersiz kalıyor. Vatandaşların hastaları oluyor. Bu hastaların elektriğe ihtiyacı var. Bundan dolayı da kimse ne elektrikli soba yakabiliyorlar ne de klimalarını açabiliyorlar. Elektrik kesintilerinin daha önceden bildirilirse bizde ona göre önlem alırız. Ama henüz böyle bir çalışma içerisinde de değiller. Çalışmaların hızlanması ve bizi mağdur etmemelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gebizli Mahallesi’nde site yöneticiliği yapan Halil Yadırgan ise mahallenin özellikle belirli yerlerinde kesintilerin yaşandığına dikkat çekerek, “Trafolar değişiyor. Bu yüzden sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor. Özellikle de Gebizli Mahallesi’nin belirli yerlerinde bu kesintiler yaşanıyor. Biz buna bir çözüm bulunulmasını istiyoruz. Hastalarımız var. Bebeği olanlar var. Telefon açıyoruz. Şikayetlerimizi dile getiriyoruz. Elektronik cihazlarının bozulduğunu söyleyenler var. Biz mağduruz bu mağduriyetimizin en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Yetkililere önemle rica da bulunuyoruz” dedi.
“ŞEHRİN BAŞKA YERİNDE BÖYLE KESİNTİLER YOK”
Yetkililere seslenen mahalle sakinlerinden Özgür Çağlayan, “Gebizli Mahallesi’nde sürekli kesintiler oluyor. Cihazlarımız yanıyor. Soğuk havaya rağmen klimaları açamıyoruz. Mağdur oluyoruz. Şehrin diğer yerlerinde bir kesinti yok. Şehrin başka yerlerinde oturan arkadaşlarımızı arıyoruz onlar bize herhangi bir elektrik kesintisi yaşamadıklarını söylüyorlar. Bir tek bizim mahallemizde bu kesintiler yaşanıyor. Yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Bu çalışmaların bahar aylarında yapılmasını istiyoruz. Biz bu durumda rezil oluyoruz” şeklinde konuştu.

“2 HAFTADIR ZOR DURUMDAYIZ”
2 haftadır zor durumda olduklarını ifade eden semt sakinlerinden Hatice Kara, “Semt halkı olarak vatandaşlar 2 haftadır çok zor durumdalar. Küçük bebeği, çocuğu olan, yaşlı olan insanlar, hasta olanlar var. Hiç bilinmeyen saatler de kesintiler oluyor. Bir gün içerisinde en az 4-5 kez elektrik kesintisi yaşıyoruz. Elektrikler saatlerce gelmiyor. Bu mahallede insanlar gerçekten mağdur durumda. Biz elektrik konusunda iyi bir hizmet almıyoruz. İnsanlar elektrik parasını ödemediği zaman hemen gelip kesmesini biliyorlar. O anlamda çok güzel hizmet veriyorlar. Vatandaşın şimdi hizmete ihtiyacı var. O nedenle herhangi bir çalışma yapılıyorsa bunu da mantıklı zamanlar da yapsınlar” ifadelerini kullandı.