ANTALYA'LI KADINLARIN TOPUKLU YARIŞI

SPOR Haber Girişi : 07 Mart 2016 05:22
ANTALYA'LI KADINLARIN TOPUKLU YARIŞI
Antalya’da bu yıl 11.’si düzenlenen Runatolia Maratonu, ’Yüksek Topuk Yarışı’ yapıldı. En az 7 santim topuğu olan ayakkabılarla yarışan kadınlar birinci olabilmek için uğraş verdi.
Kadınların günlük hayatta kullandığı yüksek topuklu ayakkabıyla koşması renkli görüntüler oluşturdu. Yarışma sonunda birinciye 2 bin lira para ödülü verildi.
Türkiye’de gerçekleştirilen en eğlenceli ve değişik yarışmalardan biri olan Yüksek Topuk koşusu bu yılda yine kadınların buluşması noktası oldu. Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu, kapsamında ’Yüksek Topu Yarışı’ ve ’Halk Koşusu’ yapıldı. Yüksek Topuk Yarışı’na, aralarında Alman ve Rus turistlerin de bulunduğu 35 kadın katıldı. Yarışmacılar, 7 santim uzunluğunda ve 1 buçuk santim kalınlığındaki topuklu ayakkabılarıyla 100 metreyi ilk sırada bitirmek için ter döktü. Alana dakikalar öncesinden gelen kadınlar, spor ayakkabılarını çıkarıp çantalarındaki getirdikleri 7 santimetre uzunluğunda topuklu ayakkabılarını giydi. Kadınlar ayakkabılarının ayaklarının çıkmaması için koli bandı ile sıkı sıkıya sardı. Bazı kadınlara arkadaşları yardım ederken bazılarına en büyük yardımcısı kocaları oldu. Ayakkabıların giyilmesinin ardından kadınların topuk yükseklikleri ölçüldü. Yarışmanın startını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve sanatçı Doğukan Manço yaptı. Kadınlar daha sonra 10’arlı 4 grup halinde 100 metreyi en kısa sürede tamamlamak için koştu. Kadınların yarışmasına vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Kadınlar yarışmayı kazanmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Kadınlar genelde spor kıyafetle koşarken bir kadının mini etek ile koşması dikkat çekti.
Yarışmayı geçen yılında birincisi olan 32 yaşındaki fıtness eğitmeni Aysen Özkul kazandı. Yine aynı şekilde ikinciliği geçen yılında ikincisi olan ev hanımı 33 yaşındaki Durdu Ekinci elde etti. Üçüncülüğü ise ilk kez yarışmaya katılan Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi 20 yaşındaki Esra Demir kazandı. Yarışmada birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin lira para ödülü ve çeşitli hediye paketleri verildi.
Yarışmanın birincisi Aysen Özkan, “Güzel bir organizasyondu. Kadınlar olarak keyif aldık. Yüksek topukla koşmak tehlikeli ama eğlenceliydi. Amacım yarışmayı düşmeden bitirmek ve birinci olmaktı. Geçen yılda birinci olmuştum, bu yılda birinci olacağımı biliyordum.
Bazı kadınların yüksek topukla yürümekte bile zorlanırken kendilerinin koştuğunu dile getiren Durdu Ekinci, “Geçen yılında ikincisiyim. Aynı şekilde arkadaşımla derece almaya devam ediyoruz. Korkmadan koştuk. Yarışmaya ambargo koymaya devam ediyoruz” dedi.
Yarışmaya ilk kez katılan ve üçüncülüğü elde eden Esra Demir, “Spor okulu öğrencisiyim. Normal hayatta zaten koşuyorum. Eğlenceli bir yarışma oldu. Heyecanım vardı ama dereceye girmeyi başardım” diye konuştu.
Halk Koşusu’na katılan yarışmacılar ise kıyafetleriyle ilginç görüntüler oluşturdu. 4 kilometrelik parkurda yapılan koşuya yerli ve yabancı binlerce kişi katıldı.
Turset Project Management Organizasyonu’nda gerçekleşecek olan Runatolia maratonunun 11’nci yılı nedeniyle koşulara 11 bin kişinin katılması bekleniyor. Runatolia, 6 Mart Pazar günü ise 10k m, 21 km ve 42 km olmak üzere 3 farklı mesafede maraton koşulacak, aynı gün geniş katılımlı bir parti gerçekleştireceği belirtildi.
Öte yandan, yüksek topuk koşusunun ardından 'bavul çekme koşusu' yarışması düzenlendi.