ANTALYA'DA HOLLANDA'LI TURİST CİNAYETİ

ANTALYA Haber Girişi : 29 Ekim 2015 17:15
ANTALYA'DA HOLLANDA'LI TURİST CİNAYETİ
Antalya'da boğazı kesilerek öldürülen Hollandalı turist cinayetini çözmek için özel ekip kuruldu. Antalya'da bir muz bahçesinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan Hollandalı Pieter Jan Reijntses'in cinayeti...
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesi'nde bir muz bahçesinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan Hollandalı Pieter Jan Reijntses'in (57) cinayetini çözmek için özel ekip kuruldu. Konusunda uzman jandarmalardan kurulu ekip Ağustos 2014 de yine Mahmutlar Mahallesi'nde işlenen Kerstin ve Peter Horvath adlı Alman turistlerin cinayetini kısa sürede çözerek başarı sağlamıştı.
Hollanda uyruklu Pieter Jan Reijntses, önceki gün çöp dökmek için evinden ayrılmış ve kendisinden haber alamayan ev arkadaşı durumu jandarmaya bildirmişti. Reijntses'in bulunması için çalışma başlatan ekipler, aramalar sırasında bir muz bahçesinde ceset bulunduğu ihbarı alarak olay yerine hareket etti. Muz bahçesinde boğazı kesilerek öldürülen kişinin Hollandalı Reijntses olduğu belirlendi. Turistin cesedi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

ÖZEL EKİP İŞ BAŞINDA
Cinayetin hemen ardından soruşturmaya hız veren Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine, Antalya İl Alay Komutanlığına bağlı ekipler de destek veriyor. Antalya'dan yola çıkan ve akşam saatlerinde Alanya'ya gelen konusunda uzman jandarmalardan kurulu özel ekip, boğazı kesilerek öldürülen Hollandalı turist Pieter Jan Reijntses'in evinin bulunduğu yer, çevresi ve yol güzergahındaki yaklaşık 40 güvenlik kamerasını mercek altına aldı. Cinayeti soruşturan jandarma timleri, Ağustos 2014'te yine Mahmutlar Mahallesi'nde işlenen Kerstin ve Peter Horvath adlı Alman turistlerin cinayetini kısa sürede çözerek başarı sağlamıştı.