ANTALYA'DA AVUKAT MAFYA BABASI ! "> ANTALYA'DA AVUKAT MAFYA BABASI ! "> ANTALYA'DA AVUKAT MAFYA BABASI ! ">

ANTALYA'DA AVUKAT MAFYA BABASI !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 22 Haziran 2013 13:41
<font color=ANTALYA'DA AVUKAT MAFYA BABASI ! " />
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, liderliğini bir avukatın yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden 18’i adliyeye sevk edildi.
Suç örgütü lideri avukatın ofisinde genç bir kıza tecavüz ettiği, hamile kalan kıza kürtaj yaptıracağı sırada polisin operasyonuyla kurtarıldığı, Ankara’da özel bir klinikte kürtaj yaptırıldığı iddia edildi.

KÜRTAJ SIRASINDA BASKIN
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manavgat ilçesinde avukat F.Y'nin suç örgütü kurarak, tehdit, şantaj ve baskılarla haksız kazanç elde ettiği ihbarını aldı. Polis ekipleri, avukat F.Y’yi teknik ve fiziki takibe başladı. Evli ve bir çocuk babası olan avukat F.Y’nin ofisinde alkol aldıktan sonra 25 yaşındaki S.U’ya tecavüz ettiğini ve hamile kaldığı için Antalya’da özel bir klinikte kürtaj yaptırılacağını belirledi. 13 Temmuz 2012 tarihinde S.U’nun kürtaj yapılacağı sırada polis Güllük Caddesi üzerindeki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı operatör doktor A.A'nın (57) kliniğine baskın düzenledi. Baskında S.U’nın kürtaj olması engellenirken, avukat F.Y hakkında şikayetçi oldu. Kendisine zorla tecavüz ettiğini iddia eden S.U., kısa süre sonra şikayetini baskılarla geri çekti.
Olayın ardından avukat eşinden ayrılırken, S.U’da F.Y’nin babası T.Y ile birlikte Ankara’da 17 haftalıkken doktorlar L.M.K ve O.G tarafından kürtaj yapıldı. F.Y. telefonla babası ve doktorlarla şifreli konuşarak ‘inşaatı yaptırın’ diye bilgi verdiği tespit edildi.

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS
Ekiplerin takibe devam ettiği avukat F.Y’nin yanında çalışan ve ayrılmak isteyen E.T’ı tüm olayları bildiği için silahla üç el ateş ederek öldürmeye teşebbüs ettiği ve silahın tutukluk yapması nedeniyle de başarılı olamadığı belirlendi. Ayrıca kendisinden şikayetçi olmak isteyen bir kişiyi de kendi avukatlık bürosunda bıçaklayan avukat F.Y kendi hakkında şikayetçi olanların bilgilerine ulaşmak için Manavgat ilçesinde görev yapan polis memurları C.Ç, M.K, jandarma Astsubaylar O.M, B.E, uzman çavuş A.Y, Manavgat Adliyesi İnfaz Müdürü C.Ö ve İcra Dairesi Müdürü M.Ö. ile de çalıştığı belirlendi. Avukat F.Y’nin noter huzurunda Alanya'da hayali arazileri noter huzurunda aslı olmayan tapularla aracı olarak sattığı ve bu yolla yaklaşık 10 trilyon haksız kazanç elde ettiği belirlendi. 15 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce Manavgat’ta avukat F.Y’nin evine işyeri ile Ankara’da yaşayan doktorlara eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda örgüt lideri avukat F.Y’nin de bulunduğu doktorlar, polis memurları, jandarma astsubaylar, jandarma uzman çavuş Manavgat Adliyesi İnfaz Müdürü ve İcra Dairesi Müdürü’nün de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda, 7 tabanca, 200 mermi, çok sayıda çek ve senetler ele geçirildi. Olayla ilgili 37 müştekinin de ifadesine başvuruldu.
Emniyette iki gün sorguları süren 40 zanlıdan aralarında polis memurları C.Ç, M.K, jandarma astsubaylar O.M, B.E uzman çavuş A.Y ile sağlık sorunları bulunan İcra Dairesi Müdürü M.Ö’nün de bulunduğu 22 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Örgüt lideri avukat F.Y, babası T.Y, doktorlar L.M.K, O.G, Manavgat Adliyesi İnfaz Müdürü C.Ö, avukatlık bürosunda çalışan eşi S.Ö, E.T, M.T, M.K, N.D,Y.Y, H.Y, V.A, Ö.K, S.Ç, A.E, M.Ç ile B.B silahlı organize suç örgütü kurmak, yönetmek, silahlı organize suç örgütüne üye olmak, yağma, çek senet yağması, tehdit ve cebir gibi birçok suçtan adliyeye sevk edildi.