ANTALYA'DA ARBEDE

ANTALYA HABER Haber Girişi : 03 Aralık 2014 08:31
ANTALYA'DA ARBEDE
Antalya Sanatçılar Derneği’nde (ANSAN) tahliye işlemi sırasında güvenlik güçleri ile dernek üyesi sanatçı ve vatandaşlar arasında arbede çıktı.
Antalya Sanatçılar Derneği’nde (ANSAN) tahliye işlemi sırasında güvenlik güçleri ile dernek üyesi sanatçı ve vatandaşlar arasında arbede çıktı. Arbedede bazı vatandaşlar yere düşerken, olaya çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesinin ardından ANSAN bahçesindeki sandalye ve masalar dışarı çıkarıldı.
ANSAN'ın boşaltılmasına yönelik, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmenin durdurulması kararına itiraz eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme, yürütmenin durdurulması kararını iptal ettiğini açıkladı. Mahkeme kararı üzerine Büyükşehir Belediyesi boşaltma işlemi için harekete geçti. Tahliye için dernek binasına gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi araç ve personeli dernek yönetimi, sanatçılar ve vatandaşları karşısında buldu.

GAZ SİLAHININ KABZASIYLA MÜDAHALE
İçeri giremeyen personele zabıta ekipleri destek için geldi. Zabıta ekipleri ile dernek üyeleri arasında yaşanan kısa süreli arbede sonunda dernek binasına bu defa çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Karşılarında çevik kuvvet ekiplerini gören vatandaşlar, bu defa çevik kuvvete karşı geldi. Çevik kuvvet ekiplerinin içeri girmek istemesi üzerine arbede yaşandı. Arbede sırasında çok sayıda vatandaşın yere düştüğü ve bahçedeki plastik sandalye masaların havada uçuştuğu gözlendi. Büyüyen olayların ardından mahkemeden tahliyeye ilişkin yeni bir karar gelmesi üzerine dernek yönetimi tarafından başvuruda bulunuldu.
Olaya ilişkin açıklama yapan Avukat Tuncer Koç, tahliyenin yasa dışı olduğunu ve tahliye işlemi için Muratpaşa Kaymakamlığı’nın elinde bir karar olmadığını söyledi.
ANSAN dernek binası önünde vatandaş ve güvenlik güçlerinin bekleyişi devam ediyor.