ANTALYA'DA 'ROJAVA' YÜRÜYÜŞÜ

ANTALYA Haber Girişi : 21 Temmuz 2015 20:04
ANTALYA'DA 'ROJAVA' YÜRÜYÜŞÜ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü, Rojava'ya destek amaçlı yürüyüş gerçekleştirdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü, Rojava'ya destek amaçlı yürüyüş gerçekleştirdi.
Kazım Özalp Caddesi (Kapalıyol) girişinde toplanan HDP Antalya İl Örgütü üyesi yaklaşık 100 kişi, “Rojava’da Halkların Devrimini Selamlıyoruz” yazılı dev pankart eşliğinde yürüyüşe geçti.
‘Kahrolsun IŞİD’, 'Rojava'da direnenlere selam olsun’ sloganları atan grup, Attalos Heykeli’ne kadar yürüdü. Burada Rojava’da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarif Atik, Suriye’de demokrasinin gelişeceğini belirterek, devam eden savaşı kınadıklarını söyledi. ‘Arap Baharı’ olarak adlandırılan demokratik ayaklanmaların kısa süre içinde emperyalist güçlerin denetimine geçtiğini savunan Atik, “Suriye’de bir iç savaş devam ediyor. Bu savaş IŞİD gibi sadece Orta Doğu’nun değil dünyanın başına bela olmaya devam eden çeteler oluştururken, kendi kaderlerini kendileri tayin eden Orta Doğu halklarının kaderini değiştirecek Rojava’yı ortaya çıkardı. Rojava halkı kendi yaşamlarını istedikleri gibi yaşamak için, geleceklerini belirlemek için, kültür ve değerlerini korumak için ölümüne mücadele veriyorlar. Kobane düşmedi. Rojava devrimine sahip çıkmak özgürlük mücadelesinin kazanımlarına sahip çıkmaktır. Gerçekleştirilen demokratik inşa diğer ezilen halklar için ilham oluşturmaktadır” dedi.
Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup sessizce dağıldı.