ANTALYA'DA 2 ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

ANTALYA Haber Girişi : 20 Kasım 2016 15:32
ANTALYA'DA 2 ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından sokakta dilencilik yapan yaşları 18 yaşından küçük her türlü istismara ve cinsel sömürüye açık kız ve erkek çocuklar için ise 2 özel mobil ekip oluşturuldu.
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından sokakta dilencilik yapan yaşları 18 yaşından küçük her türlü istismara ve cinsel sömürüye açık kız ve erkek çocuklar için ise 2 özel mobil ekip oluşturuldu.Son üç yılda 856 çocuk ASPİM'e teslim edilldi. 2016 Yılı 10 aylık süre içerisinde Antalya İl Merkezinde dilencilik yaptığı tespit edilen 2 bin 782 kişiye 292 bin 110 TL para cezası uygulandı. 
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Çocuk Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Belediye Zabıta Ekipleri ile birlikte il genelinde yapılan çalışmalar sonucunda dilencilik yapan şahısların bir kısmının hırsızlık suçundan sabıka kaydının bulunduğu ve iş bulamadıkları, bir kısmının uyuşturucu parası temin edebilmek için dilencilik yaptıkları, bazılarının ise çocuk sayısının fazla olması sebebiyle geçim sıkıntısından çocuklarına dilencilik yaptırdıklarının anlaşıldığı kaydedildi.
Küçük yaştaki çocuk istismarı için özel ekip
Diğer taraftan 18 yaşın altında olup, ailelerinin ihmal ve istismarı sonucu sokakta yaşayan ve her türlü istismara, cinsel sömürüye maruz kalan erkek ve kız çocukların korunma eğitim ve rehabilitasyonlarının sağlanması amacıyla da çalışmalar .yapıldığının altı çizilen açıklamada sokakların denetimi, çocukların takibi için Valilik koordinesinde, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM), Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğünün paydaşı olduğu "Antalya Sokak Çocukları Projesi" kapsamında 2 adet mobil ekip oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı.
Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünden, ASPİM'den ve Antalya Büyük Şehir Belediyesinden görevlilerin bulunduğu mobil ekipler tarafından sokakta çalıştığı tespit edilen çocuklar, ASPİM'e bağlı İlk Kabul ve Müdahale Birimine teslim ediliyor. Çocuğun 2. kez sokakta çalıştığının tespit edilmesi halinde ASPİM tarafından para cezası uygulanıp, aynı çocuğun 3. kez sokakta çalıştığının tespit edilmesi halinde ise idari para cezasına ilaveten ASPİM tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Çocuklar için oluşturulan mobil ekipler tarafından 2014 yılında 255, 2015 yılında 240, 2016 yılı ilk 10 aylık döneminde ise 356 sokakta çalışan çocuk tespit edilerek ASPİM'e teslim edildiği ifade edildi.