ANTALYA SOSYETE PAZARINDA ARBEDE

ANTALYA HABER Haber Girişi : 21 Şubat 2015 21:58
ANTALYA SOSYETE PAZARINDA ARBEDE
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’nde halk arasında "Sosyete Pazarı" olarak bilinen cumartesi pazarında zabıtanın tezgahlarını kaldırmasına direnen pazarcılar, kıyafetleri ateşe verdi.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’nde halk arasında "Sosyete Pazarı" olarak bilinen cumartesi pazarında zabıtanın tezgahlarını kaldırmasına direnen pazarcılar, kıyafetleri ateşe verdi.
Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi'nde halk arasında "Sosyete Pazarı" olarak bilinen cumartesi pazarında yeri olmadığı iddia edilen pazarcı esnafı ve zabıta arasında arbede yaşandı. Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, pazarda kayıtlı 365 pazarcının haricinde işgalci konumunda bulunan 17 pazarcıyı tahliye kararını hafta önce pazarcılara bildirdi.

ZABITA EKİPLERİ HAZIR BEKLEDİ
Zabıta ekipleri geçen cumartesi olduğu gibi bugün sabah saatlerinde tahliye işlemini gerçekleştirmek için pazarın kurulduğu Şirinyalı Mahallesi 1530. Sokak'a geldi. Zabıta ekipleri pazarcıların tezgah kurmaması için dün geceden belirlenen yerlere zabıta aracı ve belediyeye ait kamyonları park etti. Yaşanması muhtemel gerginliğe karşı Çevik Kuvvet, itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekledi. Zabıta ekiplerini karşısında gören pazarcı esnafı, tezgahlarını kaldırmamak için direndi.

OLAY YERİNE PSİKOLOG ÇAĞRILDI
Tezgahının kaldırılmasını istemeyen pazar esnafı Şahin Bektaş, eline benzin bidonu alarak tezgahın üstüne çıktı. Üzerine benzin döken Şahin Bektaş, iki çocuk okuttuğunu tezgahını kaldırmayacağını söyledi. Şahin Bektaş’ı polis ve zabıta ekipleri ikna edemezken, olay yerine psikolog çağrıldı.

GİYİM EŞYALARINI YAKTILAR
Zabıta esnaftan tekrar tezgahlarını kaldırmalarını isterken, arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında esnaflar bazı giyim eşyalarını havaya atarken, bazılarını ise yaktı. Gerginlik bir pazarcının araya girmesiyle sona erdi. Zabıta ve esnaf arasında yaşanan arbede sırasında ise turistler ve vatandaşlar alışverişlerine devam etti. Arbedenin ardından esnaf tezgahları kaldırmayı kabul etti.
Daha sonra sebze ve meyvelerin satıldığı alana geçen zabıta ekipleri, yine pazarcıların direnişi ile karşılaştı. Pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar ise gürültüden rahatsız olduklarını belirterek zabıta ve polise tepki gösterdi.

"KARGAŞAYA GEREK YOK"
Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Amiri Mustafa Muzaç, belediyenin aldığı kararı uyguladıklarını, kimseyi mağdur etme gibi bir amaçlarının olmadığını söyledi. Muzaç, "Mecliste 365 kişinin haricindeki pazarcıları kaldıracağız. Komisyon kararıyla işgalci konumunda görünüyorsunuz. Kargaşaya gerek yok” dedi.