ANTALYA SOKAKLARINDA 7 MİLYON ÇİÇEK

ANTALYA Haber Girişi : 11 Mart 2016 07:44
ANTALYA SOKAKLARINDA 7 MİLYON ÇİÇEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri kente çeşitli türlerde 7 milyon çiçek dikiyor. Çiçeklerin 3.5 milyonu dikildi. Önümüzdeki günlerde 3.5 milyon daha dikilerek Antalya’nın dört bir tarafı çiçeklerle donatılacak.
Çiçek Açan Şehirler Yarışması’nda 'Beş Çiçekli Altın Şehir' unvanını alan Antalya sokakları çiçek açtı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri kente çeşitli türlerde 7 milyon çiçek dikiyor. Çiçeklerin 3.5 milyonu dikildi. Önümüzdeki günlerde 3.5 milyon daha dikilerek Antalya’nın dört bir tarafı çiçeklerle donatılacak.

ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ
Geometrik şekil ve figürler kullanarak yapılan çalışmalarla Antalya çiçek bahçesine dönüştü. Cadde ve kavşaklarda temiz, düzenli, bakımlı ve doğayla iç içe alanlar oluşturuldu. Menekşe, aslanağzı, alisyum, süs lahanası ve gazanya çiçeklerinin yanı sıra soğanları 2 ay toprak altında kalan laleler de açmaya başladı. Baharın müjdesini veren rengarenk laleler, vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

UNVANINI HAK EDİYOR
Belediyeciğin Oscar’ı olarak kabul edilen Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında 'Beş Çiçekli Altın Şehir' ödülünü alan Antalya bu ödülü hak ederek aldığını da göstermiş oldu. Türkiye’den ilk kez Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na katılan şehir olan Antalya uluslararası jüriyi büyülemiş, jüri üyeleri “ödülü gerçekten hak eden aldı” yorumunu yapmıştı.
Çiçek Açan Antalya Projesi ile yarışmaya katılan Büyükşehir Belediyesi Hıdırlık Sokak, Mermerli Sokak ve Hesapçı Sokak ve Eski Yanık Hastane alanını içine alan bölge çiçek bahçesine dönüştürdü. Sokak boyunca yaklaşık 630 adet ahşap saksı yerleştirildi. Ferforje askılı çiçekliklerin bulunduğu sokaktan geçenler bitki çeşitliği ile adeta kendilerini bitki kuşağına girmiş hissediyor. Hesapçı Sokak girişi ve meydana girilen iki duvarda canlı duvar uygulaması yapıldı. Bin 200 metrekarelik Eski Yanık Hastane meydanına girişte anıt ağaçları sembolize etmek ve gelen misafirlere toplanma ve gölge alan oluşturdu. Ayrıca 3 adet keçi heykeli konuldu. Begonvillerle sarılı pergolalar, sıcak yaz günlerinde serinleme amaçlı su havuzları yapıldı. Falezler üzerinden 12 metre uzunluğunda muhteşem Yat Limanı ve Antalya manzaralı cam seyir terası oluşturuldu. Kaleiçi’nin evlerine özgü su kuyuları konularak geçmişte su gereksiniminin nasıl sağlandığı sembolize edildi. Meydan ve sokak boyunca Antalya’nın kaybolan çiçekleri dikildi. Antalyalıların sahiplendiği sokaklar aylardır ziyaretçi akınına uğruyor.

EXPO 2016 RENK CÜMBÜŞÜ İLE AÇILACAK
Türkiye’nin ilk EXPO’su olan Çiçek ve Çocuk Temalı EXPO 2016’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya, şehre gelecek misafirlerini çiçeklerden oluşan renk armonisiyle karşılayacak. Özellikle uluslararası misafirlerin geçeceği güzergah üzerinde bulunan karayollarında görsel zenginlik yaşanacak. Birbirinden güzel çiçeklerle Antalya’da renk cümbüşü yaşanacak.

EN GÜZEL BALKON YARIŞMASI
Büyükşehir Belediyesi, “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması” ile kentin güzelliğine güzellik katıyor. Antalya’daki yeşil dokuyu çoğaltmak, görsel kalitesi yüksek kentsel mekanlar oluşturmak, halkın kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 29 Mart’ta başlıyor. Sonuçları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıklanacak toplam 35 bin lira para ödüllü yarışma ile binalar çiçek açacak. Yarışma, Antalya’nın güzelliğine güzellik katacak.