ANTALYA KEMER'DE BOMBALI SALDIRI

MAGAZİN Haber Girişi : 24 Ağustos 2016 21:24
ANTALYA KEMER'DE BOMBALI SALDIRI
Antalya'da askeri araca saldırı düzenleyenler her yerde aranıyor.
Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Topçam mevki yakınında askeri aracın geçişi sırasında yol kenarında patlama meydana geldi. Patlamada 2 asker yaralanırken, olayın failleri her yerde aranıyor.
Edinilen bilgiye göre, Kaş ilçesinden Antalya’ya seyir halinde olan jandarmaya ait minibüsün saat 09.00 sıralarında Kemer-Antalya yolu Topçam mevkiinden geçişi sırasında yol kenarındaki demir bariyerlerin altında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle minibüsün sağ tarafı büyük çapta hasar görürken, askeri araç yaklaşık 150 metre ilerledikten sonra durabildi. Patlama sırasında araçtaki Astsubay Çavuş İbrahim Dağ ve Uzman Çavuş Bayram Tokay yaralandı.
Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ayaklarından hafif yaralı olan Astsubay Çavuş İbrahim Dağ ve Uzman Çavuş Bayram Tokay ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

Geniş çaplı arama çalışması başlatıldı
Olay yeri güvenlik şeridi ile çevrilirken araç trafiği çift yönlü kapatıldı. Şüphelilerin olabileceği ihtimali üzerine Özel Harekat Timleri, polis helikopteri desteğiyle yolun üst kısmındaki orman içerisinde arama çalışması başlattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken bölgede köpekli bomba imha ekibi de arama yaptı.
Ekipler, sahil kısmındaki kayalık alanda da arama yaparken Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olay yerinde incelemelerde bulundu.
Patlamada hasar gören askeri araç ise üzeri branda ile örtülerek olay yerinden kaldırıldı. Patlamanın yol kenarında asfaltın bitiş noktasındaki toprak alanda meydana geldiği, demir bariyerlerin parçalandığı ve büyük bir çukurun oluştuğu görüldü. Patlama sırasında karşı şeritten Kemer istikametine giden bir hafif ticari aracın da zarar gördüğü belirlendi. Ekiplerin çalışmasının ardından yol çift yönlü trafiğe açıldı.