ANTALYA HAŞERE İLE MÜCADELE ORDUSU

ANTALYA Haber Girişi : 20 Mart 2015 03:52
ANTALYA HAŞERE İLE MÜCADELE ORDUSU
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya genelinde sivrisinek ve haşereyle mücadele başlattı. En iyi sonucu almak için Larva döneminde başlayan çalışmalar bin kişilik ekiple yürütülüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya genelinde sivrisinek ve haşereyle mücadele başlattı. En iyi sonucu almak için Larva döneminde başlayan çalışmalar bin kişilik ekiple yürütülüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için kolları sıvadı. Sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru dönem olan larva döneminde başlayan çalışmalar için bin kişilik ekip kuruldu. Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda aralıksız ilaçlama çalışması yapıyor.

BİN KİŞİLİK ORDU
Çalışmaların aynı anda Antalya’nın tüm ilçelerinde başladığı, sinekle mücadele kapsamında merkez ilçeler Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı’nda 585, Kemer’de 47, Kumluca’da 25, Finike’de 16, Demre’de 12, Kaş’ta 25, Korkuteli’de 7, Elmalı’da 7, Serik’te 48, Manavgat’ta 56, Alanya’da 99, Gazipaşa’da 22, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki’de 9’ar personelin görev yaptığı bildirildi.Toplam 988 personel ve 129 araç ile vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için etkin bir ilaçlama çalışması yapıldığı ifade edilirken, 2015 yılında sinekle mücadeleye yaklaşık 25 milyon lira harcanacağı kaydedildi.

KARADAN VE DENİZDEN MÜCADELE
Ekiplerin larva döneminde sineklerin üreme alanlarını ilaçladığı, karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerde ilaçlama yapıldığı bildirildi. Çevre Sağlığı ekiplerinin, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürüttüğü ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı açıklandı.
Vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğuna da dikkat çekilirken, küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alındığında, küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşmasının önlenmesi gerektiği vurgulandı. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerektiği, çöplerin ise kapalı, poşetlenmiş şekilde atılmasının önemine dikkat çekildi.