AMERİKA'DAN ERDOĞAN'A İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 12 Ağustos 2014 12:57
AMERİKA'DAN ERDOĞAN'A İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladıklarını, kendisiyle yeni görevinde birlikte çalışmak için sabırsızlandıklarını söyledi.
Dışişleri Bakanlığının günlük basın brifinginde konuşan Harf, yeni görevinde Erdoğan’la birlikte çalışmak için sabırsızlandıklarını belirterek, “Türk halkını ve halkın seçimiyle Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı tebrik ederiz. Ayrıca zorlu yarışta mücadele eden diğer iki adayı da tebrik ederiz. Erdoğan’la cumhurbaşkanlığı görevinde birlikte çalışmak için ve yeni başbakanla da çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Açıkçası biz Türkiye’nin dostu ve müttefikiyiz, yakın ilişkimizin sürdürülmesi arzusundayız” dedi.

AGİT RAPORU

AGİT raporu ve seçim süreci hakkında da konuşan Harf, “AGİT gözlemcileri bir rapor yayınladılar ve bu raporun ilk sonuçları elimize ulaştı. Adayların genellikle seçim kampanyalarını özgürce yürüttüğünü ve dernek özgürlüğü ile toplanma özgürlüğüne riayet edildiği yönündeki raporu not ettik. Aynı zamanda başbakanın resmi konumunu kullandığı ve yanlı medyanın yayınlarının kendisine önemli bir üstünlük sağladığı yönündeki raporu da not ettik. AGİT’in raporun tamamını önümüzdeki haftalarda yayınlayacağını düşünüyorum” dedi.